Sziasztok!
Tavaly januárban vásároltam egy 2019-es Hyundai i30 1.4 t-gdi DCT kombit. Ez az első autóm és nem vagyok nagy szakértő. A problémám a következő: Az automata váltó teljesen jól működött a vásárlást követő fél évben, de az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy dugóban/parkolásnál amikor "araszolok" a kocsival és nem adok gázt, csak a féket engedem, a kocsi elkezd rántgatni és úgy viselkedik mint amikor a manuális váltónál a kezdő sofúr nem ad elég gázt és a kocsi 1esben elkezd "döcögni". A probléma nem mindig jelentkezik de ha igen, akkor is teljesen random (hidegben/melegben egyaránt) és változó intenzitással. Most volt az 1 éves szervíz ahol ránéztek a szalonban ahol vettem a kocsit. Elvileg volt egy szoftverfrissí
tés de a probléma továbbra is jelen van. Azt mondták ez a típus egyik gyermekbetegsé
ge. Jövő héten viszem vissza, ránéznek még egyszer de nem sok jót remélek. A kuplung rendben van (mind a 2), csináltak rá diagnosztikát. Az autóban 45ezer km van, és még él rá az 5 éves gari (bár felhívták a figyelmem, hogy a kuplungra csak 2 év van

).
Szeretném kérdezni, hogy más is tapasztalt e hasonlót, esetleg van e valami tanácsotok...
Őszintén szólva nem szeretném annyiban hagyni a dolgot, a kocsi szinte új és nem gondolnám, hogy ez a rántgatás normális az automatáknál.
Előre is köszönöm Nektek!
Üdv.:
Gergő